Nyheder 2023

Maj 2023:

Kom maj du søde milde har vi kun oplevet i små  glimt, da første halvdel var meget blæsende og meget tørt, og lige nu i disse dage, går vi alle og sukker efter en regnbyge, så den flotte grønne natur, som lige nu står i fuldt flor, ikke bliver helt afsvedent af den stride blæst, som er vendt tilbage.

Men så vender vi blikket mod Feldborg, da det var:

Mandag den 15. maj 2023.

Og derfor var der spilsammen i Feldborg Sognegård. Vi var alle spændte på hvor mange, der ville komme, og om succesen ville gentage sig fra sidste gang. Der kom 115 gæster, der var 14 musikere, der skulle stå for underholdningen, så var der lydmand Torben, og derudover var personalet fra Sognegården til at servicere os alle, så alle vore forventninge blev indfriet ved det det store fremmøde.

Hans havde lavet spillelisten:

Som begyndte med Søde sommerminder, dernæst fulgte, Tak fordi vi er venner, Frøken Nielsen, Lykkeskoen, Man skal aldrig sige aldrig, Liljer, Kun for sjov, Lille sommerfugl, Sig ikke nej, Man skal leve for hinanden, Han var trods alt deres dreng, Fru Madsen, Blå roser til en blond pige, Carl Philips vals, Et lille hus på landet, Tro håb og kærlighed, Snuske, Åh stakkels jeg, og til sidst inden pausen som sædvanlig, sluttede vi med Ålefiskerens Vals.

Så var der kaffe, og til det fik vi serveret Drømmekage, Makronkage og småkager fra Sognegårdsbagerne, et nyt team, da vores sædvanlige bageri Edel, var sygemeldt. Imens vi drak kaffe, gik Dorthe rundt ved bordene og indsamlede ønsker til melodier, som vi skulle synge efter pausen. Efter udtrækning af lotteri var vi klar til sidste halvleg.

Vi startede med: Fuglene letter mod vinden, dernæst fulgte, Visen om de atten svaner, Nordsøbølger, En lille ring af guld, Livstræet, Sorte Rudolf, Sømandens hjemve, Dejlig er sommernatten, Åbent Landskab, Dagen i dag, Rødkælkens sang( akkompagneret af Dorthes blå fugl) Jeg er sigøjner, En dejlig dag, Fra Esbjerg til Fanø, Veras Vinterven, Åh Marie a'vil hjem og så var klokken blevet nær de 22,- og det var tid til Afskedsverset og Skuld gammel wenskab.

Inden da rettede Erik en stor tak, fordi der var kommet så mange til samspillet denne lune aften, tak til publikum, tak til alle de gode musikere, der leverede et fint program, og tak til personalet i Sognegården for den gode service.

Til sidst er der også herfra tak for en dejlig aften i Feldborg Sognegård, og rigtig mange tak for den store opbakning.

Så på gensyn næste gang den 19. juni, samme tid samme sted. Nemlig i Feldborg Sognegård den 19. juni 2023 kl. 19,-


Majhilsen fra Anna Grethe


----------------------------------------------------------------


April 2023:

Så er vi kommet godt i gang med april, og som sædvanlig har vi haft lidt af hvert med hensyn til vejret. Første del startede med kulde, så blev det påske med rimeligt vejr, dernæst kom regnen, og nu i denne uge har vi solskin og blå himmel og omkring 17 gr. om dagen, så nu begynder alt at grønnes i haven og på marken.


Mandag den 17.april 2023:

Så mødtes vi atter til spilsammen i Feldborg Sognegård på denne dejlige lune aften. Humøret var højt, da vi så den store tilstrømning. Ialt var der 107 betalende gæster, derudover kom der 15 musikere, som ville underholde os denne aften, og til at binde det hele sammen var personalet fra Sognegården. Her i april måned har klubben  21 års fødselsdag, så vi var rigtig glade for den store opbakning.


Erik havde lavet spillelisten:

Vi begyndte med: Søren Bramsfri's lærkesang, dernæst fulgte, En dag i maj, Blå viol, Leende smilende øjne, Glem ikke dine venner, Det blir sol og sommer snart igen, Mølleåen, Musik i gården, Jim Johnny og Jonas, Manden på risten, Du er min øjesten, Når de lyse lærker synger over Danmark, Malaika, Solveig min sommersang, Que sera- sera, Mor dine øjne, Alle sømænd er glade for piger, og så sluttede vi traditionen tro første halvleg med Ålefiskerens Vals.

Så var der pause, og til kaffen fik vi franskbrød med rullepølse og ost, og hjemmebagte småkager. Imens dette gled ned, gik Dorte rundt ved bordene og indsamlede ønsker til melodier som vi skulle synge efter pausen. Efter uddeling af lotteri gevinster, var vi klar til giro 413.


Vi startede med Træskovalsen, dernæst fulgte Sommernat i Frøland, Rødkælkens sang, Fuglene letter mod vinden, Perleporten, Jeg vil bygge en verden, Jeg er sigøjner, Send en hilsen hjem, De atten svaner, Åbent landskab, Texas gule rose, Hele ugen alene, De nære ting, Velkommen til Vestjylland, Den glade vandrer og så var klokken næsten 22,- og det var tid til Afskedsverset og Skuld gammel wenskab.

Inden da rettede Erik en stor tak til alle som var mødt frem, til gæsterne, til musikerne og til personalet i sognegården, uden alle jer var der jo ingen spilsammen aftener.

Herfra klubben er der også een, vi skylder en særlig tak for indsatsen hver måned, og det er lydmand Torben, som får aftenens afvikning af programmet til at fungere. Inden da er han mødt 1,5 time før for at stille det hele op, og efter koncerten skal det hele jo pakkes væk igen, før han fortsætter til sit natarbejde hos Stark. Så han er en uvurdelig aktiv for Feldborg, og samtidig er han en meget rar person.

Vi husker udmærket de frygtelige problemer med lyden inden Torben kom til.

Men ellers endnu engang tak til alle, der besøgte os i sognegården.

Vi ses igen den 15. maj, samme tid samme sted.

Nemlig i Feldborg kl. 19.-.


Aprilhilsen fra Anna Grethe


---------------------------------------------------------------


Marts 2023:

Kalenderen siger at foråret starter den 1.marts, men det blev ikke i år, da vi har haft både sne og 10 gr. frost indtil for en uge siden. Når vi ser tilbage til sidste år i marts, så var der solskin og tørt vejr og markerne var tilsået, det var kun regnen, man ventede på. 


Mandag den 20. Marts 2023:

Det var så den 3. mandag og det var atter tid til at mødes i Feldborg Sognegård til vores spilsammen aften.

Vi var spændte på, om der ville komme ligeså mange som i sidste måned, men vi nåede knap nok det flotte resultat. Der var 83 publikummer og i underholdningsafdelingen var der 15 musikere, der ville fornøje os denne tågede aften, desfor- uden var der Torben lydmand og selvfølgelig personalet fra Sognegården, så ialt et rigtig fint fremmøde.

Jens havde sammensat spillelisten:

Efter velkomsten startede vi med at synge fødselsdags sang for Jens, som jo var blevet 80 år den 20. februar, og dernæst var vi så klar til programmet. Vi startede med, Lidt go musik, derefter fulgte Nyboders pris, Når det blomstrer i Hardanger, På en tæppe næt ved stranden, Fregatten Jylland, Frøken Nielsen, En lille ring af guld, Dans i Fiskelejet, Skagens solnedgang, En glad mand, Så ser vi altid lyst på livet, Åh disse minder, Gi mig min skat tilbage, Smilende Sussi, Stræk op mod himlen, Skræddervisen, Avenuen, Åh lille blomst, og til sidst sluttede vi 1. halvleg med Ålefiskerens vals.

Så var der pause, og til det fik vi serveret et stykke" Du ved nok kage " og småkager. Imens vi hyggede os med kaffen, gik Dorte rundt ved bordene og indsamlede ønsker til de melodier vi skulle synge senere. Efter uddeling af lotteri gevinster var vi klar til sidste del af festen.

De ønskede melodier var:

Marina, Fiskepigens sang, Fuglene letter, Love me tender, De 18 svaner, Den sorte sejler, Velkommen til Vestjylland, Oh hjælp mig Madonna, Dagbogen, Åbent landskab, En dør til fantasien, Nu går våren gennem Nyhavn, Velkommen lærkelil, Der hvor roser aldrig dør, Som årene går, Så går min tanke hjem, En duftende hvid jasmin. 

Så var klokken næsten 22 og det var tid til afskedsverset og Skuld gammel wenskab.

Endnu en dejlig aften var til ende, og derfor stor tak til alle jer der mødte op, så vi atter engang fik en fornøjelig aften, tak til gæsterne, til musikerne og personalet i sognegården.

Så på gensyn igen den 17. april, samme tid, samme sted nemlig i Feldborg sognegård..


Martshilsen fra Anna Grethe:

--------------------------------------------------------------


Februar 2023:

Siden sidst er der sket flere ting rundt om i verden, Tyrkiet og Syrien blev ramt af et frygtelig jordsskælv, hvor der næsten omkom 50.000 personer i de sammenstyrtede bygninger. De overlevende i de ramte områder har mistet alt. Det er koldt, de mangler varme, tøj og mad og der kommer stadig efterskælv.

Ligeledes, ser vi et år tilbage til den 24. 2.2022,

hvor Rusland startede krigen mod Ukraine, så er der stadig krig også værre end før, og det er meget bekymrende for os alle.

Så et lyspunkt i mørket. Danmarks herrer vandt VM i håndbold 2023, efter en forrygende indsats hele vejen igennem.

                    -----------------------------

Mandag den 20. februar:


Så vender vi blikket mod Feldborg, da det var tredie mandag, så derfor var vi samlet til spilsammen. Og sikke en dejlig overraskelse at der kom så mange. Der var 105 gæster, der var 16 musikere til at underholde os, og selvfølgelig personalet fra sognegården, så det lovede godt for en hyggelig aften og for fremtiden.

Efter velkomsten startede vi med at synge fødselsdags sang for Jens Mikkelsen, som var gæst og blev 90 år. Derefter var  harmonikaspillerJørgen Christensen blevet 70 år den 12. februar, så han fik også en sang. Og til næste gang synger vi for Jens Sig, da han faktisk blev 80 år også mandag den 20.2. Men han valgte at fejre dagen hjemme.


Hans havde fabrikeret spillelisten: Sangene var: Når vi igen får sol og sommer, Smørblomsten, Hvad end der sker, Kald det kærlighed, Sømandens hjemve, Ridderen og den blinde pige, At se sin Barndoms by, Sig ikke nej, Havørnsvalsen, Det blir aldrig som i gamle dage, Du lille fugl på min rude, Snuske, Hallo godmorgen, Carl Phillips vals, Åh stakkels jeg, Tak fordi vi er venner, To mørke øjne, og til sidst inden pausen som sædvanlig Ålefiskerens Vals.

Så var der kaffe, og til det fik vi kringle og småkager fra Edels gode bageri. Imens vi hyggede os med det, gik Dorthe rundt ved bordene efter ønsker til melodier, som vi skulle synge i anden halvleg. Efter uddeling af lotteri gevinster var vi klar til sidste del af festen.


Det startede med at Dorthe optrådte som ELGA OLGA fra 50erne, og sang en forrygende udgave af SULITUDEVEJ, stort applaus til Dorthe, du gjorde det mega godt.

Derefter var vi kommet til de melodier som publikum havde ønsket.

En dør til fantasien, Oppe på bjerget, Dagen er din, Livstræet, Skamlingsbanken, Fuglene letter, Blæsten går frisk, Du er min øjesten, Velkommen lærkelil, Sorte Rudolf, Dagbogen, Jeg er sigøjner(ledsaget af sav), Man blir så glad, Heksedansen, Velkommen til Vestjylland, og så var klokken næsten blevet 22, og det var tid til afskedsverset og Skuld gammel wenskab. Men inden da rettede Erik en stor tak for det fine fremmøde af publikum og spillemænd, og ikke mindst for det gode service fra køkkenet.


Endnu en dejlig aften var slut i Feldborg Sognegård, og med så stor en opbakning tegner det lyst for fremtiden.

Så vi ses bare til næste gang, som er den 20.marts samme tid samme sted.


Februarhilsen fra Anna Grethe


------------------------------------------------------------

Stort tillykke til Jens Sig Kristensen med de 80 år i dag den 20. februar 2023.

Jens har jo været med i Feldborg Harmonikaklub siden starten, og derved har han også sammen med Else været medvirkende til at klubben stadig kører med spilsammen aftener een gang om måneden. Jens startede med harmonikaen, så bassen, men i de sidste mange år spiller han udelukkende banjo. Det gør han også rigtig godt og det er en fornøjelse at høre på.

Jens, vi håber, I får en dejlig dag, og vi venter lige til næste gang med at synge fødselsdags sang for dig, da du ikke kommer til Feldborg i aften.

Lige en ting mere, det er ikke lykkedes mig at sætte billeder ind i det her nye Hjemmeside program, håber det kommer senere?----------------------------------------------------------------

Tillykke til Jørgen Christensen, som fyldte 70 år den 12. februar 2023.

Her fra Feldborg Harmonikaklub vil vi gerne sige tak, for din store hjælp ved vore spilsammen aftener, ved opstilling og nedtagning af lydanlægget, til forspillet af sangene, og ikke at forglemme dit altid gode humør.

Vi håber, I har en rigtig god tur til Dublin i denne uge, så på gensyn i Sognegården den 20.2.2023.

--------------------------------------------------------------Januar 2023:


Det blev så 2023, og det var den tredie mandag, vejret var fint med omkring 4 gr., der var ingen håndbold, hvor Danmark skulle spille, så der var ingen undskyldning for ikke at møde op.

Da, det jo har set lidt sløj ud med antallet de sidste par gange, var det meget positivt, at denne gang kom der 81 publikunner, og til det var der 16 musikere, samt Torben lydmand til at underholde os denne januar aften, derudover ikke at forglemme hjælperne fra Sognegården som skulle servicere os allesammen.

Efter velkomsten og ønsket om godt nytår var alle klar til aftenens program.

Erik havde lavet spillelisten: 

Som begyndte med: Lille Kammerat jeg må afsted, derefter fulgte, Mølleåen, Sålænge du er til, Du og jeg blir til gamle folk engang, Rosa på bal, Hvis jeg må, hvis jeg må, Velkommen til Vestjylland, Gi en skærv til en fattig spillemand, En dør på klem, Kufsteiner Lied ( flot jodlet af Lene), Que sera- sera, Flyv prinsesse, I den gamle kastanje alle, Pigen og hårbåndet, Den sidste ting jeg vil, Når de lyse lærker synger over Danmark, Mit Barndomshjem, og så den sidste inden pausen var selvfølgelig Ålefiskerens vals.

Så var der kaffe, og til det fik vi serveret en lækker fastelavnsbolle og småkager fra Edels bageri. Imens vi hyggede os med snak og kaffe, gik Dorte rundt ved bordene og indsamlede ønsker til melodier, som der skulle synges efter pausen. Efter uddeling af lotteri gevinster var vi klar til sidste del af programmet med publikums ønskerne.

Vi begyndte med Texas gule rose, derefter fulgte Den gamle smedie, Vi skal gå hånd i hånd, Skagens solnedgang, Du er min øjesten, Derefter var der pausen i programmet.

Dorte og Hans optrådte som Anne og præsten med historien om en ribensteg og et gebis, dernæst fortalte Dorthe om en gårdmand hjemkommet fra et højskoleophold. Denne ville vise sin store viden overfor en husmand, som dog fik det sidste ord.

Bravo til jer begge to, det var morsomt og godt.

Så fortsatte vi med Livstræet, Fuglene letter, Dagbogen, Rødkælkens sang, (hvor Dorthe trillede på vandfløjte som en rødkælk) Send en hilsen hjem, Åbent landskab, Visen om de atten svaner, Fem røde roser, Lykken er ikke gods eller guld, Love me tender, Dejlig er sommernatten og så var klokken næsten 22 og det var tid til afskedsverset og Skuld gammel wenskab.

Inden da rettede Erik en stor tak til alle der var kommet, til gæsterne, musikerne og personalet i sognegården, så vi endnu engang fik en dejlig aften i Feldborg.

Også tak herfra Klubben, fordi I kom så mange, og det gode humør havde I også taget med, så det lover da rigtig godt for fremtiden i Sognegården.

Så vi ses alle og måske lidt flere til næste gang, og jeg personlig vil rette en stor tak til Verner fra Skive, fordi du satte opslaget på Facebook flere gange.

Så nu har vi fået de positive briller på igen.

På gensyn i Feldborg, den 20. februar 2022, samme tid samme sted.


Januarhilsen fra Anna Grethe

Nyeste kommentarer

12.11 | 07:20

Husk nodestativ. Ikke til noder, da vi mest spiller gehør, men for at...

18.10 | 06:11

Tak for de smukke ord. Hilsen Erik

17.10 | 17:19

Sikke dejlige sange