Nyhederne fra 2015

Med venlig hilsen

Erik Jensen

Med venlig hilsen

Erik Jensen

Overskrift

 

Kære venner af Feldborg Harmonikaklub.

 

Velkommen til hjemmesidens nyheder, her vil vi bestræbe os på, at komme med de informationer, som kan have interresse for Harmonikafolket, og I må meget gerne komme med indlæg til vores mail adr:   erik@feldborg-harmonikaklub.dk

--------------------------------------------------------------------------------------

Bemærk            Bemærk            Bemærk             Bemærk

 

Da vi her i april fik nye sangbøger, er de gamle sat til salg:

Skulle nogen ønske at købe disse, vil vi sælge dem for

Kr. 25,- pr. stk.

----------------------------------------------------------------------------

           -

 

Mandag den 14.december 2015:

Så blev det december, og vi gjorde klar til årets sidste spilsammen aften her i 2015.

Lige hjemkommet fra Tenerife med 25 gr. og højt solskin var det noget af en omvæltning at komme hjem til regn og slud og 0 gr.udenfor, men heldigvis havde 130 personer fundet vej til sognegården i Feldborg. Deriblandt var der 13 musikere damer og mænd, som var klar til at underholde os i en 3 timers tid.

Hans havde lavet spillelisten: Vi startede med, Mor dine øjne, dernæst fulgte en del julemelodier: Rudolf med den røde tud, Bedste Bedste det er bare mig, Bjældeklang, Maries Drengebarn, derefter var der lidt blandet, Hjem til Danmark, Man skal leve for hinanden, Venner som Jer, Gi mig min skat tilbage, og så en dejlig sommersang, Hvad er skøn som den danske sommer, På et tæppe nær ved stranden, og så til sidst Ålefiskerens Vals.

Så var der kaffepause, hvor vi traditionen tro fik æbleskiver, og hjemmebagte klejner af Egon og Yrsa.

Dernæst var der uddeling af lotteri gevinster, og så var vi klar til anden halvleg med ønsker fra publikum, som Ø. Larsen havde indsamlet i pausen.

Vi startede med:

Vi skal gå hånd i hånd, Den mørke landevj, Sømandens hjemve, I sne står urt og busk i skjul, Skomager Anton, Snevalsen, Fem røde roser, Fuglene letter mod vinden, Når vinteren rinder, Som årene går, Sølvbryllupsvalsen, Når lysene tændes derhjemme, og mange flere gode melodier.

Lige pludselig var det tid at spille Afskedsverset, og Skuld gammel venskab og endnu en dejlig aften var til ende.

Her på falderebet i 2015 en stor tak til alle vore trofaste publikummer, musikere, lydmand, og Edel med det gode hjemmebag, hjæpere og alle flinke mennesker, som altid er villige til at give en hånd med ved vore arrangementer, uden dem ingen spilsammen aftner.

Til sidst en glædelig jul og et godt nytår fra klubben og fra redaktionen, vi ses igen i 2016 den 18. januar, samme tid samme sted.

Også lige en personlig hilsen og glædelig jul fra Erik og jeg til alle vore gode klubkammerater, tak for godt samarbejde gennem alle år også her i 2015.

Hilsen fra Anna Grethe.

Ps. Jeg lægger nogle billeder fra den 14. dec.mangler lige nogle tekster, kommer senere da jeg må igang med julehalløjet, da det hele ikke kun kan være ferie og håndbold.

De ligger nederst i fotoalbummet, og tryk på fuld skærm.

-----------------------------------------------------------------------------

 

Mandag den 23. november 2015 

Mandag eftermiddag var vi inviteret til Vemb Forsamlingshus til sang eftermiddag for pensionister.

Vi ankom kl.14.00 til en festlig pyntet sal, hvor der var dækket op til kaffebord.

Vi lagde først ud med at spille en stribe kendte melodier i tre kvarter, hvor blandt andet Ø.Larsen sang en af hans favoritsange, og vi fornemmede, at det faldt i publikums smag.

Derefter blev kaffen serveret med en rigtig god kringle og lækkert æblekage, og til slut var der småkager.

Derefter var det publikums tur til til at vælge sange fra vores sangbog, og det blev klaret bordvis.

Den ene sang efter den anden blev valgt, og der blev sunget igennem til klokken lige pludselig var blevet 16.00, og det var tid til at slutte.

Det blev gjort med vores farvelsange, og alle stod op og sang `Skuld gammel venskab rejn forgo`

En hyggelig eftermiddag var gået og tak for det.

Hilsen Erik

 

Mandag den 16. november 2015

I stedet for julefrokosten, som vi normal afholder i november mdr, havde vi i år valgt at erstatte denne med en almindelig spilsammenaften, og det var så den 16. nov.

I regn, rusk og mørke mødte der 134 personer op her i sognegården, deriblandt var der 18 spillemænd og damer, så grundlaget for en fin aften var til stede.

Erik havde lavet spillelisten til denne aften, og vi startede med: Den gamle violinspiller, Manden på risten, Dans i fiskelejet, En dør på klem, Glitrende hav( smukt sunget af Dorthe) Hytten i skoven, Skræddervisen,( ind imellem blev musikken erstattet af historier, et af dem var en hændelse fra det virkelig liv. Den handlede om Dorthes fald på det våde klinkegulv. Hun var i færd med at vaske det, da hun faldt og slog sig rigtig slemt, skulder, arm og hoften, og da Hans så kom til stede, var hans første kommentar, der er forhåbentligt ikke sket noget med gulvskrubben. Men nu har Hans vist nok også fået stuearrest. Ja sikke en fortælling, og så var det ikke engang løgn.

Vi fortsatte med :Drømmen om Elin og mange flere gode melodier, og som altid sluttede første halvleg inden kaffepausen med Ålefiskerens Vals.

Så var kaffe med Edels dejlige kringle, uddeling af lotteri, og ønsker til den sidste del af festen indsamlet af Ø. Larsen.

De ønskede melodier startede med: Jeg vil vente ved telefonen, Lille sommerfugl, Fuglene letter mod vinden, Nu Falmer skoven, En lille ring af guld, Lidt go Musik, Kvæservalsen, Sommernat i Froland, Love me Tender og mange flere, og til sidst som sædvanlig Afskedsverset, og Skuld gammel venskab.

Endnu en dejlig fornøjelig aften var til ende, og herfra Feldborg stor tak til alle fremmødte, publikummer, musikere, lydmand og alle hjælpere.

På gensyn næste gang den 14. december, hvor vi serverer æbleskiver og klejner til kaffen, samme tid samme sted.

Hilsen fra Anna Grethe

-----------------------------------------------------------------------------

 

Mandag den 19.oktober 2015:

Så blev det oktober, og vi vendte atter blikket mod Feldborg Sognegård, hvor der var 156 gæster der iblandt 20 spillemænd og damer. Salen summede ligefrem af mange dejlige humørfyldte gæster, som kom fra nær og fjern.

Dorthe havde lavet spillelisten. Vi startede med: Så ser vi altid lyst på livet, Flyv Prinsesse, Min hjemby, Den arbejdsløses sang, Johan på sneppen, Sommerens kys det sidste( en ny melodi i Feldborg) og så endnu en overraskelse som kun Dorthe formår at komme med: Tørresnoren og ikke kun i musik og sang men sandelig en rigtig tørresnor med dame undertøj i alle størrelse og farver båret rundt af et par kvikke damer, dette indsalg skabte stor morskab, godt- godt ja sikke en fantasi du har Dorthe. Vi sluttede første halvleg, som vi altid gør med Ålefiskerens vals.

Så var der kaffe med boller og æblekage, lotteri og derefter som sædvanlig ønsker efter Ø. Larsens liste.

Efter kaffen og afrydning af kopper og bestik, var der klar til anden halvleg, som startede med: Her i vores hus, Texas gule rose, Træskovalsen, En duftende hvid Jasmin, Velkommen til Vestjylland, Vore allerbedste år, Sommernat i Froland og mange flere gode melodier.

Så inden vi fik set os om, var vi i gang med afskedsverset og Skuld gammel wenskab, og det var så endnu en dejlig aften i Feldborg Sognegård, som var slut.

TAk til alle fremmødte, publikum, musikere, lydmand, hjælpere og alle der giver en hånd med, uden Jer ingen spilsammen aftner.

Da vi har valgt ikke at holde julefrokost i år, holder vi en almindelig spilsammen aften mandag den 16. november.

Vi ses samme tid og samme sted.

Mange hilsner fra Anna Grethe

 --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Mandag den 21.sept.2015:

Nu er det rigtig blevet efterår med mørke og regnvejr, og omsider er kornet høstet og markerne er sorte, så nu var vi parate til at tage fat på september samspil i sognegården. Denne aften var der 170 fremmødte gæster heriblandt 20 spillemænd og damer. Hold da op sikke en positiv overraskelse, og der blev plads til alle de glade publikummer og musikere.

Jens havde lavet spillelisten, som startede med September himmel er så blå, derefter skulle vi lige synge fødselsdagssang for Frode, som var fyldt 70 år den 20.sept. Sammenspillet fortsatte med Så ser vi altid lyst på livet, Vi vil mødes en aften som denne, Østersøens perle, En glad mand som mig, El baion, Glem ikke dine venner og mange flere lystige melodier.

Så var der kaffe og kage, lotteri og uddeling af gevinster, og så var vi klar til anden halvleg. Inden vi  startede  på listen, var der lige en fødselsdagsang mere, og derefter gik vi igang med ønskerne indsamlet af  Ø. Larsen.

Livstræet, Her i vores Hus, Fuglene letter, Rødkælkens Sang, Tak for gode som for onde år, Fem røde roser, Nu falmer skoven, Perleporten, og en del flere. Vi sluttede som sædvanlig med Afskedsverset, og Skuld gammel venskab.

Endnu er hyggelig aften var til ende, og tusind tak til alle fremmødte, og vi ses igen den 19. oktober sammen tid og samme sted.

Så lidt reklame for Mejrup træffet, som afholdes her den 25. og 26. september i Mejrup Fritidscenter:

Ø Larsen skal åbne træffet fredag kl.14 og byde velkommen, og Erik skal bl. a. være konferencier noget af tiden:  Feldborg skal spille med klubben 16.15 lørdag eftermiddag, så mød endelig op til et par hyggelige dage.

Hilsen fra Anna Grethe:

---------------------------------------------------------------------------------------

 

Mandag den 17.august var vi atter samlet i Feldborg Sognegård til Spilsammen aften. Det var en rigtig dejlig lun aften, hvor 130 gæster fandt vej til Feldborg, deriblandt var der 19 musikere, som var med til at underholde i de 3 timer.

Alle var i godt humør herefter ferien, så der var en fin stemming lige fra start til slut.

Erik havde lavet listen, som startede med Esbjerg Valsen( da de jo lige havde spillet til festugen 2 gange, så det var lisom oplagt.) fortsatte derefter med Violer til Mor, Min Hjemby, Skomager Anton , Nyboders pris, En dør på klem og mange flere, og første halvleg sluttede traditionen tro med Ålefiskerens Vals.

Så var der kaffe med Edels fantatiske kringle, Lotteri og derefter ønsker efter Gunners indsamlede liste. Ø Larsen var fraværende, da han var på udflugt til Læsø, men det gik jo alligevel.

Så var vi klar til anden halvleg, hvor der var mange gode sange på ønskelisten. Fiskepigens sang, Kvæser Valsen. Fem røde roser, Fuglene letter mod vinden, Rødkælkens sang, Dagen i dagen, En dúftende hvid Jasmin, aftenen sluttede med afskedsverset og Skuld gammel Venskab, og det var så den spilsammen aften, der som sædvanlig sluttede alt for hurtig.

Herfra foreningen, stor tak til alle som mødte frem, det være sig publikum, musikere, lydmand og alle hjælpere.

Men ellers ses vi forhåbenligt næste gang den 21.sept, samme tid samme sted.

Anna Grethe

--------------------------------------------------------------------------------------

 

 

Esbjerg Festuge. Traditioner har vi en del af i Feldborg Harmonikaklub. En af dem er den årlige invitation fra Esbjerg Marineforening til at spille i deres telt foran klubhuset.Pladsen er desværre meget trang, så vi er kun en lille gruppe dernede. Første gang i år var lørdag den 8 august, hvor vi drog til Esbjerg med 4 campingvogne, og slog lejr på havnen ved det nedlagte 999 olianlæg allerede fredag eftermiddag.Om aftenenen var vi til fin underholdning på Torvet med Birthe Kjær og Feel Good Band. Lørdag kl.11.00 var det så vores tur, og med rigtig fint vejr var det en dejlig opgave at spille for alle de glade mennesker, hvoraf mange var stamgæster i Marineforeningen. De fleste nød en drink eller øl ved de opstillede borde og bænke udenfor, hvor vores lydmand Torben havde sørget for højtalere. En fornøjelig dag som først sluttede kl. 19.00 efter en times ekstra nummer. Alle os spillemænd og koner var derefter ude at spise kinesermad. 

Fredag den 14.aug gentog vi successen ved Marineforeningen, dog med lidt færre tilhørere men de fleste borde og bænke udenfor var alligevel besat sidst på eftermiddagen.   

Vi ses til næste år, da vi allerede er inviteret igen.

Stor tak fra os i Feldborg til Marineforeningen for god behandling (Drømmekagen fra Brovst) og service fra alle de flinke hjælpere, og tak fordi I sørger for, at vi må campere på pladsen ved 999.

Hilsen fra Anna Grethe og Erik

--------------------------------------------------------------------------------------

Hogager Marked. Første lørdag i august er der altid Hogager marked og dermed også markeds bal både for yngre og ældre. Harmonikaballet for de ældre var bestemt til onsdag aften, da man så var fri for at sætte stole op en ekstra gang til revyen, som kører to aftener det drejer sig immevæk om ca 600 stole. Vi skulle i år igen ligesom sidste år spille sammen med Videbæk Harmonikaklub. Videbæk lagde ud med rigtig dejlig dansemusik fra kl.19 til kl. 21. Derefter tog Feldborg så over og spillede til kl 23. De sluttede med Goodnigth my love og Skul venskaw rejn forgo, og det var dejligt, at næsten alle var med lige til det sidste. Frode fra Hogager Marked spillede selv med og var med til give de ca 150 fremmødte en dejlig sommeraften. Ind imellem fik vi i Feldborg lige tid til at overrække en hilsen til Hans Poulsen og Dorthe Nielsen, som begge runder 70 år. Endnu engang tillykke og tak for jeres store indsats for Feldborg Harmonikaklub.

Vi har lagt billeder i fotoalbummet fra Hogager Markedsbal.

Hilsen Anna Grethe & Erik 

---------------------------------------------------------------------------------------                       

                                Bindslev 2015

 I uge 30 var vi i klubben, som sædvanlig draget nordpå til Bindslev for at deltage i Danmarks største harmonikatræf. Campingpladsen havde dog lidt færre campister end sædvanlig,,men det er jo tendensen, som vi ser mange steder, hvis nogle af de ældste falder fra, kommer der desværre ikke nye til. Vi i vores afd., var dog fuldtallige på nær en, det er ca 15 campingenheder som Frede hvert år organiserer rigtig fint. Ellers er træffet jo lige som juleaften traditionernes fest, med masser af samspil på kryds og tværs af grupperne, så snart vejret tillader det. Der var en fin danseaften onsdag aften med Kandis som samlede ca. 550 gæster.Torsdag var der som sædvanlig fortræf, hvor lyden skulle justeres ind og folk tog mad med eller købte af træffet. En rigtig fin aften hvor der var musik af flere sammen satte grupper F.eks var Egon og Erik fra Feldborg inviteret sammen med spillemænd fra Vestkysten Hjørring og Vindstyrke15 til at spille en halv time. Fredag fejrede vi Mathias fødselsdag han blev 16 år og havde inviteret på grillpølser, så kunne far Per lige få demonstreret sin nye gasgrill og sikke nogle gode pølser vi fik. Mathias serverede og samtidig havde vi musik af et par tyskere, som kom og spillede tyske lieder og fødselsdagssang. Fredag aften var vi på scenen med Feldborg og havde fin besøg med god stemming og dans.Lørdag var vejret en katastrofe for træffet, da det regnede voldsomt, hvilket betød, at al musik i byen måtte aflyses, og der var for få besøgende, da ingen kunne sidde udendørs og nyde musikken. Det betød jo også, at mange tog hjem lørdag eller søndag morgen, da vi jo også havde en del strømproblemer på pladsen, men trods alt kom vi derfra med mange gode musikminder om et godt træf med vekslende vejr.

Vi har lagt billeder i fotoalbummet her på hjemmesiden, så I kan se foto fra Mathias`fødselsdag, og hvordan vores campinglejr i Bindslev ser ud.

Hilsen fra Anna Grethe og Erik

-------------------------------------------------------------------------------------

 

Lørdag den 20.juni havde Feldborg Harmonikaklub og venner der har hjulpet til ved julefrokosten aftalt at mødes ved Grove Gl. Skole. Skolen drives som en lejrskole, hvor der er mulighed for at lave mad og overnatte, hvis det er det, der ønskes, så det var ideel til vor lille weekenophold.

Yrsa, Tina Henning og Lene havde bagt boller og lagkage til kaffen, så efter dette store indtag, var alle klar til gåturen hvor Ø. Larsen ville fortælle om Grove, Kirken og de mange flygtninge.

Vi besøgte først den Tyske Gravlund, hvor Ø. Larsen fortalte om de umenskelige forhold, som de opholdt sig under, og derfor var der mange, der ikke overlevede, også mange små børn kunne ikke klare kulden og den dårlige mad de fik tildelt.

Vi fortsatte til Grove Kirke, hvor vi fik kirkens historie og den betydning det havde haft for befolkningen i sognet. Så var det tid at komme tilbage til skolen, for nu var grisen næsten klar.

Efter meget god mad fortalte Ø. Larsen lidt mere fra krigen, og sluttede med at synge visen.

Når dit hår blir hvidt som sølvet. Ikke et øje var tørt, han sang helt uden musik og tekst.

Efter alt dette endnu en rigtig stor tak til Ø. Larsen.

Så skulle vi have lidt musik og fællesang, så det var en rigtig hyggelig weekend. Stor ros for dette arrangement.

Hilsen Anna Grethe- også hilsen fra Erik

Der er lagt foto fra denne weekend i fotoalbummet her på vores hjemmeside.

---------------------------------------------------------------------------------------

Mandag den 15.juni var vi endnu engang samlet til spilsammen aften i Feldborg Sognegård. Vejret var ikke det bedste, så det var godt det var indendørs. 135 havde fundet vej til Sognegården, heraf var der 17 musikere, som var klar til at underholde til endnu en dejlig aften med sang og musik.

Hans havde lavet spillelisten til første halvleg, og vi startede med, Der er Virus og Bakterier i luften, Tom Dooly, Kære lille Anna, Så ser vi altid lyst på livet, Norsk Brudevals, Venner som Jer, Vaya Con Dios, og mange flere og så selvfølgelig Ålefiskerens Vals.

Så var der pause, hvor der blev serveret kaffe og kage, dernæst var der uddeling af lotterigevinster, og så var vi klar til anden halvleg med publikums ønsker efter Ø. Larsens liste.

Vi startede med, En dør til fantasien, Afmønstring, De nære ting, Fem røde roser, Lidt go musik, Perleporten, Se nu danser bedstefar, og mange flere gode lystelige melodier, og så var klokken næsten 22,- og det var tid at slutte af med Afskedsverset og Skuld Gammel venskab, og endnu en dejlig aften var slut, og så holder vi sommerferie juli mdr. med spilsammen.

Vi vil ønske alle vore publikummer, hjælpere, musikere en rigtig god sommer, og en stor tak fordi I altid møder så trofast op til vore arrangementer, uden Jer ingen spilsammen aftner.

Men Feldborg harmonikaklub holder ikke ferie, og det ville glæde os at se Jer, hvis I har tid og lyst, da klubben jo skal spille forskellige steder. 

Uge 30 i Bindslev formodenlig fredag den 24.juli.

Onsdag den 29.juli kl. 19.-  til dans på Hogager Marked sammen med Videbæk Harmonikaklub.

Lørdag den 8. august ved Marineforeningen i Esbjerg kl. 11.-

Fredag den 14. august atter ved Marineforeningen i Esbjerg kl. 11.

-------

Men ellers endnu engang god sommer og vi ses ihvertfald igen til spilsammen mandag den 17.august samme tid samme sted.

Hilsen fra Anna Grethe og god sommer.

 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 Dragstruptræffet. I uge 22 var vi til træf i Øster Jølby med camping fra onsdag til  søndag. På grund af sygdom og andre ting gik vi sammen med Vestkystens Harmonikaklub  og Gunner fra Hjørring samt en lånt bas fra Landsbymusikanterne om en halv times dansemusik.Efter hvad vi fik i efterfølgende omtale gik det rigtig godt så tak til dem der hjalp os.

Også en stor tak for et rigtig godt træf  til de dygtige folk bag træffet vi glæder os til næste år, men da vil vi gerne have solskin, så tag og be Guderne om godt vejr, godt vejr.

Hilsen Erik

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 Mandag den 18. maj med kulde, regn og blæst drog vi atter til Feldborg, hvor der var spilsammen. Der var 142 som mødte op med godt humør og positiv stemming, ud af dem var der 20 stks spillekvinder og mænd, som var med til at underholde publikum til endnu en glad aften.

Jens havde lavet spillelisten, som startede med En dag i maj, Sommernat i Froland, Velkommen til Vestjylland, Himmelhunden, Åh disse minder, og mange mange flere, og naturligvis sluttede første halvleg som sædvanlig med: Ålefiskerens Vals.

Så var der kaffe og Edels prima gode kringle, lotteri og så var alle klar til at synge med på de ønskede sange som Ø. Larsen havde indsamlet. Anden halvleg startede med, Vi skal gå hånd i hånd, En dør til fantasien, Det var en lørdag aften, Den sorte sejler, Alperosen med alle 10 vers og mange andre gode sange.

Så var klokken næsten 22,- og det var tid at slutte med Afskedsverset, og Skuld gammel Wenskab. Endnu en dejlig aften var forbi, og vi glæder os til, vi ses igen i juni.

Tusind tak skal lyde til alle publikummer, musikere, hjælpere og lydmand, uden dem ingen spilsammen aftner.

Vi ses igen den 15.juni samme tid samme sted.

Og hvis I skulle få tid og lyst, spiller Feldborg Harmonikaklub lørdag den 30. maj kl. 16,- i Ø.Jølby hallen, hvor der er harmonikatræf  torsdag-fredag og lørdag.

Anna Grethe

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

   Koncert med Lindesnes Trekkspillklubb: 

 

Lørdag den 18 april.

Feldborg Harmonikaklub havde lørdag købt billetter til et show i Tinghallen i Viborg med det verdensberømte harmonikaorkester Lindesnes Trekksplillklub fra Norge. De  har spillet mange steder i Europa og været på en stor turne i USA, og just her i 2015 kan de fejre 25 års jubilæum.

En gang om året lejer de selv flere charter fly og tager til Gran Canaria sammen med fans og familier og giver koncerter der, helt op til 460 personer er med på disse ture.

Og sikke en oplevelse, lige fra vi startede med en rigtig lækker og veltillavet buffet kl.16.00 og til musikken sluttede kl. 23.30.

Kl.18.00 startede selve koncerten, som varede ca 3 timer kun afbrudt af en pause, hvor alle modtog en gratis dvd fra musikerne om klubben.

Selve koncerten var intet mindre end fantastisk, sjældent har vi hørt mere afvekslende harmonikamusik af så høj kvalitet. Først et par rigtig fine traditionelle norske melodier bl. a. deres kendingsmelodi Vigalands valsen, så ændredes stilen med 10-12 torækkere med polkaer, hvorefter forskellige solister blev hevet frem og afleverede den ene sang bedre end den anden.

Fremhæves skal i især Flygtningen som de kaldte ham bosnieren Kazim Gerzic, som har boet i Norge i 25 år, en virtuos på harmonika og en eminent sanger, han sang flere sange bl.a " Suze Lijv Pluve Oce" eller som vi kender den "Fagre blomst".

Så sad man der og tænkte, nu har de ikke flere trumfer, men jo, ind på scenen kommer to rigtig gode contry musikere Wendel Adkins på guitar og sang, og hans yndige unge violinist Olivia. Så fik vi lige en stribe contry tilsat harmonika, og her skal også nævnes en meget fin mundharmonika spiller Charlie Blacwatter fra Norge.

Og sådan blev det ved og ved.Til slut spillede Lindesnes Trekkspillklubb op til dans, og dansegulvet var fyldt lige til de sluttede kl.23.30.

Ca 40 musikere og en hel del medrejsende nordmænd i seks store busser var sammen med en masse danskere ca. 800 personer med til at gøre denne lørdag aften til en rigtig harmonikafest, og vi håber, de kommer igen til næste år.

Hilsen Erik 🙂

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ 

Mail fra Ståle Kongsvik den 30.april 2015:

Hei

Mange takk for din flotte tilbekemelding på vårt show og dans i Tinghallen den 18.april. Alle nordmennene som jeg hat snakket med, og som var med på turen, er meget godt fornøyd med oppholdet. Jeg har veldig lyst å komme tilbake til Viborg neste år.

Hilsen Ståle Kongsvik, medlem i Lindesnes Trekkspillklubb.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Mandag den 20. april 2015:

Så blev det april, og vi var samlet til spilsammen i Feldborg Sognegård denne dejlige varme forårsaften. Samtidig med at vi  fejrede klubbens 13 års fødseldag, kunne vi præsentere en ny sangbog for de ialt 150 fremmødte, hvoraf der var 20 musikere. Dorthe har været initiativ tageren og lagt et kæmpearbejde i dette  nye sanghæfte projekt, og tusind tak skal du have for det Dorthe.

Erik havde lavet spillelisten til første halvleg. Og vi startede med: Kom maj du søde milde--Paradiso--Blue Hawai--Venner som Jer-- Hvide rose fra Athen og mange flere.

Så var der kaffe og Edels gode boller og traditioen tro i anledning af fødselsdagen, var der også lagkage til.

Efter lotteri og ønsker efter Ø. Larsens liste var vi klar til anden halvleg, som startede med: Afmønstring, Heksedansen, En lille ring af guld, Perleporten og mange flere gode kendte syngsammen melodier.Vi sluttede som sædvanlig med afskedssangen og Skuld gammel venskab.

En rigtig hyggelig aften var til ende og en stor tak til alle som mødte frem, det være sig publikum, musikere, hjælpere i sal og køkken uden dem ingen sammenkomst.

Så skal vi ikke gentage succesen og mødtes igen den 18. maj samme sted samme tid.

Anna Grethe

-----------------------------------------------------------------------------

 

Mandag den 16.marts 2015:

Ja, så gik der atter en måned, og det blev den tredie mandag i marts og foråret og solen var også kommet frem fra mørket, og hvor skulle vi så mødtes, det var naturligvis i Feldborg, hvor der var spilsammen aften.

Der var ca. 130 gæster incl. de 18 var musikere, der mødte op denne aften.

Frode havde sammensat spillelisten, som startede med: Den gamle skærslippers forårssang, Man skal aldrig sige aldrig, Visne roser, Østersøens Perle, Johan på sneppen,Mors øjne og så videre.

Så var pause, hvor der blev serveret kaffe og mandelkage, derefter opråb af lotteri nr. og uddeling af gevinster.

Så var man klar til anden del af festen med sangønsker fra Ø. Larsens liste, lige fra, Rødkælkens sang, Fem røde roser, Kald det kærlighed, Køb blomster, Som årene går, Træskovalsen og mange flere. Endnu en dejlig aften var til ende, og en stor tak til alle som mødte frem ingen nævnt ingen glemt.Men næste gang har vi jo 13 års fødselsdag, hvor vi traditionen tro servere lagkage til kaffen, så mød talrig frem den 20. april 2015.

 

 

 Anna Grethe

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Mandag den 16.februar 2015:

Så mødtes vi igen i Feldborg Sognegård til en hyggelig spilsammen og synge aften.  Der var 126 der havde fundet vej, trods en kold og forkølet aften, deriblandt 2 der havde fødselsdag Annie og Laurids, så efter velkomsten startede vi med at synge Happy Birthday for dem begge.

Dernæst fortsatte vi med selve programmet, som Jens havde sat sammen, rigtig mange gode lystige melodier lige fra: Så ser vi altid lyst på livet, Hvide Sande, Violer til Mor, Den arbejdsløses sang, Lidt go`musik, Bella Bella Mari og mange flere.

Så var der kaffe med Edels dejlige hjemmebagte fastelavnsboller, lotteri, og så var vi klar til anden del af festen med melodi-ønsker efter Ø larsens liste.

Vi startede lige med et speciel ønske fra Svend i Videbæk.   Anne og han havde 61 års bryllupsdag denne aften, så derfor ville han gerne, at vi spillede og sang en særlig melodi til Anne:  5 Røde roser. Ja tænk 61 år.

Derefter fortsatte vi med de andre publikums ønsker:

Vi skal gå hånd i hånd, Snevalsen, Når vinteren rinder, Skomager Anton, Lykkeskoen, Perleporten og mange flere.

Så inden vi fik set os om var kl. var 22,- og endnu en dejlig muntert aften var til ende.

Tak til alle som mødte frem, det gælder publikum, lyd, musikere og hjælpere.

Vi ses igen den 16. marts somme tid samme sted.

Anna Grethe

 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Mandag den 20.januar 2015:

Ja, så var vi atter samlet i Feldborg til årets første spilsammenaften her i det nye år.

130 personer havde fundet vej til Sognegården denne mørke januar aften, og vi havde for engangs skyld ikke konkurrence fra herre håndbolds kampen, der var ca. 20 musikere ud af flokken, så det blev en rigtig god og fornøjelig aften med rigtig spilleglæde. Spillelisten havde Dorthe lavet, og vi startede med første halvleg og Fuglene letter, Det er vor hjemby, Du og jeg vil altid være venner, Musens Sang, Livstræet og mange flere.

Efter kaffen og kringlen, lotteri og ønsker efter Ø Larsens Liste fortsatte vi med anden halvleg.

Vi startede med Fra Esbjerg til Fanø, Vore allerbedste år, Perleporten, Her i vores hus og mange flere af de gode gamle melodier.

Helt igennem en perfekt og munter aften, og tak til alle som mødte frem, vi ses igen den 16.februar samme tid samme sted.

Anna Grethe.

---------------------------------------------------------------------------- 

Mandag den 8.dec. havde vi årets sidste spilsammen aften i Feldborg Sognegård, der var mødt rigtig mange publikummer og musikere op denne kolde mørke aften. Listen af sange var de gode gamle melodier, krydret med lystige julesange, som blev spillet i første halvleg.

Så var der kaffe med æbleskiver og hjemmebagte klejner bagt af Yrsa og Egon, sikke et stort stykke arbejde.

Efter lotteri og ønsker efter Ø Larsens liste fortsatte vi lige til kl. 22.- En rigtig fornøjelig aften, dette års sidste spilsammenaften.

En stor tak skal lyde til alle som trofast møder op til vore spille og synge aftner gang på gang, det være sig musikere, gæster, lydmand, hjæpere i køkken og sal og ikke mindst til Edel for det gode hjemmebagte brød.

Glædelig jul og godt nytår, og tak for året 2014. På gensyn den 19.januar 2015 samme tid samme sted.

Anna Grethe

                    Ialt 600 stk æbleskiver

                  Egon og Yrsa´s hjemmebagte klejner

                    Et kig ud over salen

-----------------------------------------------------------------------------

 Tirsdag den 9. dec. havde Klubben lovet at spille i Grove Kirke til en spontan koncert efter det samme koncept som i Feldborg. De var noget spændte på, hvordan det ville spænde af. Der var en del faktorer at tage hensyn til både  lyd indstilling og orkester-program. Men det gik jo rigtigt godt, der blev spillet efter samme liste som aftnen før i Feldborg.

Efter velkomst af præsten og organisten Elin, startede Feldborg med de første 7 melodier, som spændte lige fra Man skal leve for hinanden, og til Sommernat i Froland, derefter var der fællesang.Sammen med orkesteret sang koret og publikum: Nu Falmer skoven, Der noget i luften, For længe siden i Bethehem, og Fuglene letter, det er vist sjældent, der er blevet sjunget  så højt i Grove Kirke.

Så tog Elin og koret over og fortsatte med : Kom tro og kom glæde, Sorte decemberfugl, Født er himlenes Kongesøn, og Nu tændes tusind julelys. Derefter var det igen Feldborgs tur : med Rosa på bal,Velkommen til Vestjylland, m fl og til slut Ålefiskerens Vals. Efter Fader Vor og Velsignelsen sluttede aftenen med at Elin spillede på den store kirkeorgel og alle sang med på Dejlig er jorden.

Det var en rigtig dejlig, munter og højtidelig aften, vi publikum oplevede i Grove Kirke.

Tak skal lyde til Organisten Elin og Feldborg Hamonikaklub for dette arrangement, som var lidt anderledes end det sædvanlige.

                    Grove Kirke med prædikestolen i forgrunden

 

                   Feldborg Harmonikaklub

 

Anna Grethe

---------------------------------------------------------------------------

 

Beskrivelse

Nyeste kommentarer

12.11 | 07:20

Husk nodestativ. Ikke til noder, da vi mest spiller gehør, men for at...

18.10 | 06:11

Tak for de smukke ord. Hilsen Erik

17.10 | 17:19

Sikke dejlige sange