Nyheder 2024

                        Nyheder 2024
                              Pinsen 2024

                                  

Skærslipper Ole med sav.


Maj 2024:

Kom maj du søde milde, og det gør den i rigelig mål i år. Vi har nu efterhånden har haft 14 dage med varme gr. på 24 om dagen, godt nok lidt blæsende, men dejligt med blå himmel, gule raspmarker og grønne træer og marker, ligesom et forår skal være, så lige om lidt sukker vi nok efter en regnbyge eller to, da det hele jo samtidigt er blevet meget tørt. 

Mandag den 20. maj 2024.

Det var så atter blevet tid til spil sammen i Feldborg, samtidig var det 2. pinsedag og en dejlig lun aften, så vi var spændte på hvor mange, der ville dukke op.

Men der var overraskende god tilslutning, da der kom 88 gæster, der var 12 musikere, som stod for underholdningen, og så var der personalet fra sognegården, så i alt et rigtigt godt fremmøde.

Jens havde fabrikeret spillelisten, med rigtig mange dejlige forårsmelodier. Vi startede med, En dag i maj, og fortsatte derefter med, En lille ring af guld, Vi skal gå hånd i hånd, Så ser vi altid lyst på livet, Under den hvide bro, Venner som jer, Vi har alle brug for kærlighed, Isabella, Blomstrende kastanjer, På et tæppe nær ved stranden, Hallo Mary Lou, Frøken Nielsen, En hel flaske rom, Fregatten Jylland, Skomager Anton, Så går vi til enkebal, Kald det Kærlighed, Hvem er det der banker, og til sidst inden pausen Ålefiskerens Vals.

Så var der kaffe, og til det fik vi serveret boller med ost og pålæg og småkager. Imens vi hyggede os med det, gik Dorthe rundt ved bordene og indsamlede ønsker til melodier, vi skulle synge i anden halvleg. Efter uddeling af lotteri var vi klar til sidste del af festen:

Vi startede med Den gamle skærslippers forårssang, og tænk så kom vor hel egen Skærslipper Ole på sav,

og spillede første vers af sangen solo, imens publikum lyttede til.                     

Efter dette flotte nummer fortsatte vi programmet med,

Dejlig er sommernatten, Skagens solnedgang, Lidt go musik, Hjemmebrænderiet, De nære ting, Visen om de atten svaner, Livstræet, Åbent landskab, Der er lys i lygten, Fuglene letter mod vinden, Sommernat i Froland, En dør til fantasien, Du lille svale, Sømandens hjemve, Dagen i dag, Hele ugen alene, og så var klokken blevet næsten 22, og det var tid at synge Afskedsverset og Skuld gammel wenskab.

Ja atter en dejlig aften med god musik og hyggelig samvær i Feldborg sognegård var slut, og derfor stor tak til alle Jer, der mødte op denne lune majaften.

Så vi ses bare den 17. juni samme tid, samme sted

nemlig i Feldborg Sognegård  kl. 19,-.


Maj hilsen fra Anna Grethe


------------------------------------------------------------------------

April 2024:

Så er vi kommet godt i gang med april måned, efter vi har fået påsken overstået, som faldt tidligt i år. April vejret indtil nu, har mest budt på regnvejr, og det har ikke været særligt varmt, måske enkelte dage, har  temperaturen sneget sig over 10 gr. om dagen, og her den 16. april på vor gamle dronning Margrethes fødselsdag, har det næsten været på frysepunktet i nat, så det er hårdt for blomster og buske i haven.

Mandag den 15. april 2024:

Så vender vi atter næsen mod Feldborg, da det allerede er den 3. mandag i måneden, og så er der jo træf i Sognegården til spilsammen aften. Samtidig havde klubben 22 års fødselsdag, så vi håbede på en rigtig hyggelig aften sammen med publikum.

Fremmødet var fint, der var 103 publikummer, der var 13 musikere, som stod for underholdningen, desuden var der heldigvis lydmand Torben, og så servicepersonalet i Sognegården, så det var et rigtigt fint fremmøde.

Efter velkomsten, havde i en fødselar mere, Per en af vore trofaste gæster, havde også fødselsdag, så derfor startede vi med at synge fødselsdags sang for ham, inden vi gik i gang med selve programmet.

Erik havde lavet spillelisten. Vi begyndte med, Der hvor roser aldrig dør, derefter fulgte Mølleåen, Så længe du er til, Det ka´ godt være a lugter lidt af fisk i daw, Det var dejligt i huset derhjemme, Musik i gården, Lille fregnede Louise, Du og jeg vil altid være venner, Når de lyse lærker synger over Danmark, Kære lille Anna hvis du vil, Lidt go musik, Lykken kommer lykken går, Visne roser, Gi´ mig min skat tilbage, Que sera sera, Malaika du skal spå mig Malaika, Nina kære Nina, Når det blomstrer i Hardanger, og til sidst inden pausen traditionen tror, sluttede vi med Ålefiskerens Vals.

Så var der pause og til kaffen fik vi serveret et dejligt stykke kringle og småkager fra Edels bageri, imens vi hyggede os med det, gik jeg rundt ved bordene og indsamlede ønsker fra gæsterne til melodier, som vi skulle synge i anden halvleg. Efter at lotteri gevinsterne var uddelt, gik vi i gang med melodi ønskerne fra publikum.

Vi startede med Perleporten, derefter fulgte Skagens solnedgang, Vore allerbedste år, Velkommen til Vestjylland, Livstræet, Fuglene letter, En lille ring af guld, Jim - Johnny og Jonas, Veras vinterven, En dør til fantasien, Dagbogen, Dejlig er sommernatten, Texas gule rose, Jeg elsker den gamle den vaklende rønne, Nordsøbølger, Vi skal gå hånd i hånd, Rødkælkens sang og så var klokken næsten blevet 22,- og det var ved at være slut for denne fødselsdagsaften.

Inden aftenen sluttede blev der rettet en stor tak, til alle de gæve musikere fra nær og fjern, for den gode musik, en tak til gæsterne for opbakningen og til sidst et kado til personalet i sognegården for servicen.

Vi sluttede aftenen med at synge afskedssangen og Skuld gammel wenskab, og så ønske hinanden på gensyn den 20. maj, som er 2. pinsedag, og samtidig er næste gang, vi afholder spilsammen i Feldborg. sognegård.

Så vi ses igen den 20.maj 2024 kl. 19.- i sognegården,

hvor Jens har lovet at lave spillelisten, som musikerne skal underholde os med i første del af festen.


April hilsen fra Anna Grethe


Marts 2024:

Så er foråret endelig kommet, og det har vi nok alle gået og ventet på, så forkølelse, lungebetændelse og andre vintersygdomme kunne jages væk af lidt lunere forårsluft, men sådan er det ikke endnu, da det stadigt er køligt om dagen og med frostgrader om natten.

Men een ting ligger fast, det var blevet den tredie mandag i marts, og der var spilsammen i Feldborg.

Mandag den 18. marts 2024:

Så blev vi atter samlet i sognegården, og sikke en dejlig overraskelse da der kom rigtig mange gæster.

Ialt var der 114 publikummer, der var 16 musikere, der skulle stå for underholdningen, der var lydmand Torben, der levere en meget fin lyd denne aften, samtidig var Dorthe mødt frem og sang Åh hjælp mig Madonna rigtig smukt., og så sidst men ikke mindst personalet fra sognegården, der skulle servicere os denne aften.

Efter velkomsten og den tilhørende sang, havde vi et speciel lytter ønske fra sidste gang, hvor ønsket var kun at høre saxofon og sav spille en melodi alene.

Så derfor startede vi med at Per og Ole spillede Hawaisangen Aloha Oe, og det gjorde de ganske godt, så stor tak for det.

Derefter gik vi videre til den liste som Hans havde lavet.

Vi begyndte med:

Kufsteiner Lied, derefter fulgte, Ta nu og ring,  I sommersol ved den hvide Hest, Nordlandsnætter, Blå roser til en blond pige, Åh stakkels jeg, Dans i fiskerlejet, Aldrig mer må jeg se dig, Du spørger min dreng, Venner som Jer, Et lille hus på landet, Tak fordi vi er venner, Ann Mari ( Bli hos mig nu i nat), Sail along silvery moon, En dør på klem, Blå viol, To mørke øjne, Goodnight my love, og til sidst inden pausen sluttede vi med Ålefiskerens vals.

Så var der kaffe og til det fik vi et stykke: Du ved nok kage, og småkager fra Edels bageri.

Imens vi hyggede os med kaffen og den gode kage, gik Dorthe rundt ved bordene og indsamlede ønsker til melodier, der skulle synges efter pausen. Efter uddeling af lotteri gevinster, var vi så klar til sidste del af  showet.

Ønskede var følgende: Her i vores hus, Du er min øjesten, Glem ikke dine venner, Nu går våren gennem Nyhavn, En sømand har sin enegang, Sommernat i Froland, Vore allebedste år, Åh hjælp mig Madonna, sunget af Dorthe, Den gamle skærslipper, Som årene går, En dør til fantasien, Åbent landskab, Rødkælkens sang, Lykkeskoen, Jeg er sigøjner, Fiskepigens sang, og så var klokken næsten blevet 22 og det var tid at synge afskedsverset og Skuld gammel wenskab.

Inden da blev der rettet en stor tak til alle fremmødte, det talrige publikum, til musikerne for underholdningen, og til personalet i sognegården for den gode service.

Så til sidst her på falderebet, næste spilsammen aften er den 15. april, så vi håber på et hyggeligt gensyn i Feldborg sognegård kl. 19.-


Marts hilsen fra Anna Grethe:

----------------------------------------------------------------------------


Februar 2024:

Vi er nu startet på året 2023-24`s sidste vinter måned, og vejrmæssigt har vi haft lidt af hvert, sne og frost, slud og regn, og atter meget regn, men nu er luften blevet mildere, så man fornemmer, at det er foråret, der banker på derude.

Mandag den 19.februar:

Så mødtes vi atter i Feldborg, da det var den tredie mandag, og der jo var sammenspil i sognegården.

Der var et rigtigt godt fremmøde, ialt  99  gæster, hvoraf der var en del nye ansigter, der var 16 musikere, der skulle stå for underholdningen, plus personalet fra sognegården, så det tegnede til at blive en fin aften.

Jens havde lavet spillelisten:

Så efter velkomsten og indlednings sangen, begyndte vi med med: Åh disse minder, dernæst fulgte På et tæppe nær ved stranden, Åh lille blomst, Blue spanish eyes, Pigerne i Småland, En dejlig dag, Lille fregnede Louise, Rosa på bal, Stræk op mod himlen, Når vi igen får sol og sommer, En dør til fantasien, Klunservalsen, Skagens solnedgang, Alle sømænd er glade for piger, Manden på risten, Løkken strand, Så går vi til enkebal, og til slut inden pausen, som sædvanlig Ålefiskerens Vals.

Så var der kaffe, og til det fik vi en dejlig fastelavnsbolle og småkager fra Edels Bageri, imens vi hyggede os med det, gik jeg rundt ved bordene og indsamlede ønsker til melodier, som der skulle synges efter kaffepausen. Så efter at lotteri gevinsterne var uddelt, var vi klar til sidste del af festen.

Publikums ønskerne var:

Gyldenlakken, Kald det kærlighed, En lille ring af guld, Fem røde roser, En dejlig dag, Sømandens hjemve, Lille sommerfugl, Jeg er sigøjner, Fuglene letter, Dagen i dag, Her i vores hus, Livstræet, Veras vinterven, Velkommen til Vestjylland, Rødkælkens sang, Det var en lørdag aften, og så var klokken næsten 22,- og det var tid til afskedsverset og Skuld gammel wenskab, men inden da blev der rettet en stor tak til alle de fremmødte musikere, til publikum for det flotte fremmøde og til personalet i sognegården for den gode service.

Endnu en hyggelig aften var slut, og det var dejligt, at der var så mange som deltog, det lover jo godt på fremtiden.

Så til sidst:

Vi ses bare igen den 18. marts 2024, samme tid samme sted, nemlig i Feldborg sognegård kl. 19.


Februar Hilsen fra Anna Grethe:

-------------------------------------------------------------------------------

Januar 2024:

Så er vi startet på 2024, og sikke en overraskelse vi fik, da Dronning Margrethe bekendtgjorde i sin nytårstale, at hun efter 52 år i tjenesten havde valgt at abdicere den 14. januar, og den nye regent efter denne dato var Kong Frederik den X.

Vi har nok allesammen i de 14 dage der er gået hørt tilstrækkelig om kongehuset, så vi springer bare videre til næste punkt. 

Danmark blev jo den 3. januar ramt af kulde og snestorm, med dertil hørende store trafikale problemer, mange sad simpenthen fast på mortorveje i helt op til 20 timer, særligt på E45 omkring Randers og Århus hvor det var værst, var der ikke meget hjælp at hente.

Imens  var vi så heldige, at vi var kommet til Tenerife den 2. januar, og vi havde det dejligste vejr, sol og 25 gr. varme. 

Mandag den 15. januar 2024:

Det blev så den tredie mandag her i det nye år, og det var tid til spilsammen i Feldborg Sognegård.

Vejret var nogenlunde, der var 7 minus gr., det var lidt glat på vejene og Danmarks herrer skulle spille håndbold, så der var ikke så gode odds for et godt fremmøde. Men alligevel kom der 71 gæster, der var 13 musikere og så selvfølgelig personalet i Sognegården


Erik havde lavet spillelisten:

Vi begyndte med: En hel flaske rom, derefter fulgte Den lille cafe ved havnen, Den gamle violinspiller, En dag i maj, Barndomstiden, Nyboders pris, Hvide roser fra Athen, Himmelhunden, Lille kammerat jeg må afsted, Fagre blomst, Gi en skærv til en fattig spillemand, Veras vinterven, Jeg sender dig et brev med små violer, Sømand mon du drømmer, Solveig min sommersang, Flyv Prinsesse, Blomstrende kastanjer, Og til sidst inden pausen som sædvanlig sluttede vi med Ålefiskerens Vals. 

Så var der kaffe og til det fik vi serveret et dejligt stykke kringle og småkager fra Edels Bageri. Imens alle i salen hyggede sig med det, gik jeg rundt ved bordene og indsamle ønsker til melodier, som vi skulle synge efter, vi var færdige med kaffen. Så var der uddeling af lotteri gevinster, og så var vi klar til sidste del af festen. 


Publikum havde ønsket:

Farvel Jimmy-farvel, Vore allerbedste år, En lille ring af guld, Gilleleje valsen, Du og jeg vil altid være venner, Husker du i høst, Snevalsen, Her i vores hus, Den glade vandrer, Skomager Anton, Heksedansen, Når vinteren rinder, I sne står urt og busk i skjul, Velkommen til Vestjylland, Åbent Landskab, Lidt god musik og Afmønstring. Og så var klokken blevet næsten 22,- og det var tid af Afskedsverset og Skuld gammel wenskab, forinden da ønskedes alle et rigtigt godt nytår, og en stor tak til alle, der havde bidraget til, at vi atter havde fået en hyggelig aften, en stor tak til alle musikere, til publikum og til personalet i sognegården for deres indsats denne kolde januar aften.

Så derfra til slut, så ses vi bare igen den 19. februar, samme tid, samme sted nemlig i kl. 19,- i Feldborg Sognegård.


Januar hilsen fra Anna Grethe